Në mur qe shkruar-Bertolt Brecht

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Në mur qe shkruar-Bertolt Brecht

 

Në mur qe shkruar me shkumës

ata duan luftë.

Ai që e ka shkruar

tashmë ka rënë. 

Ai që rri sipër thotë:

vemi drejt lavdisë.

Ai që rri poshtë thotë:

vemi drejt gropës.

Lufta që po vjen 

s’është e para. Të tjera

e kanë paraprirë. 

Si u mbyll e fundit, pati

fitimtarë dhe humbës. 

Mes humbësve, varfanjakët

vdisnin urie. Mes fitimtarëve

varfanjakët vdisnin urie gjithaq. 

Teksa nisin të marshojnë 

shumë s’dinë se një armik po u prin. 

Zëri që u jep urdhra

është zëri i armikut. 

Ai që u dëfton armikun,

ai është vetë armiku. 

 

Pĕrktheu: Edon Qesari 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top