Çdo ditë-Ingeborg Bachmann

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Çdo ditë-Ingeborg Bachmann

 

 

Lufta nuk shpallet më,

por vazhdohet. E pabesueshmja

është bërë e përditshme. Heroi

u rri larg luftëtarëve. I dobëti

është dërguar në vatrat e zjarrit.

Uniforma e ditës është durimi,

Shprblimi i saj, ylli i mjerë

i shpresës në zemër.

 

Ajo jepet hua

kur asgjë më nuk ndodh,

kur zjarri i daulles heshton,

kur armiku është bërë i padukshëm

dhe hija e parzmores së përjetshme

mbulon qiellin.

 

Ajo jepet hua

për arratisjen prej flamujve,

për trimërinë përpara armikut,

për tradhëtinë e të fshehtave mizore

dhe mosrespektimin e ndonjë urdhri.

 

Pěrktheu: Smeralda Çaça

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top