Tag archive

Përktheu: Smeralda Çaça

Vejusha e pamoralshme-Bertold Brecht

Bertold Brecht Gjyshja ime ishte shtatëdhjetë e dy vjeçe, kur vdiq gjyshi. Ai kishte një punishte litografie në një qytezë badeneze dhe punonte me dy-tri ndihmës gjersa ndërroi jetë. Gjyshja nuk kishte shërbëtore, ajo mbante katandinë, kujdesej për shtëpinë e vjetëruar dhe gatuante për njerëzit e të shoqit dhe fëmijët. Ishtë një grua shtatvogël e… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Kënga-Hande Gündüz

Kërkuesi humbet lehtë.  Çdo lloj vetmimi përbën krim, – kështu flasin turmat.   Niçe Hande Gündüz Humbja ime, po ta shohësh nga larg, është e çuditshme, mbase edhe i ngjan një kërcimi të panjohur. Ndërsa atje nuk kishte ndonjë kërcim. Vetëm hapa të njëpasnjëshëm, ca lëvizje të çuditshme. Ndërkohë shoqet e mia, herë më bëjnë… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Çdo ditë-Ingeborg Bachmann

Çdo ditë-Ingeborg Bachmann     Lufta nuk shpallet më, por vazhdohet. E pabesueshmja është bërë e përditshme. Heroi u rri larg luftëtarëve. I dobëti është dërguar në vatrat e zjarrit. Uniforma e ditës është durimi, Shprblimi i saj, ylli i mjerë i shpresës në zemër.   Ajo jepet hua kur asgjë më nuk ndodh, kur… Keep Reading

Go to Top