Category archive

Tharm - page 50

Letërsi/Tharm

Short-Linda Agolli

Short-Linda Agolli   Vitin e parë u deshëm Të dytin u urryem Të tretin qëndruam të shihnim gabimet Të katërtin vit u deshëm për herë të parë. Vitet e tjera mjekuam plagët Futur në lëkurën e njëri tjetrit … Pastaj Erdh’ vdekja dhe u hakmorr Që e shpërfillëm … Keep Reading

Letërsi/Tharm

Antony-Ardita Jatru

Antony-Ardita Jatru   Antony,  mos vdis kësaj vjeshte se ky pikëllim i kuqërremtë i natyrës duhet ndjerë në asht dhe muzgun kur ngjit fytyrën qelqeve me brymë. Eh, dhe liqenin e hirtë e të heshtur pa një shpend. Por asnjë vjeshtë nuk është njësoj as dashuritë. Pa gjak Antony… pa gjak e do kjo jetë.… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Dordolecët-Rozafa Shpuza

Me nji asimetri t’lavdërueshme vuna dordolecë n’arën e dashnive të pamujtuna, asi dordolecësh me krahë të hapun si përqafime imagjinare. Për me dallue shpinat e lamtumirave u vizatova me qymyr dy kryqe në ballë. Mandej, ju vesha tesha stinesh t’pabinduna, sa me hamendesue dallnyshet n’acar e me i buzëqeshë luledillit n’mesnatë. Çizme shinash vjeshtakë u… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Lentet-Rozi Hysuka

Falë mentalitetit disa njerëz e kanë të vështirë të përshtaten me të renë. Ndonjëherë lëshohen turravrap prej kuriozitetit, çudisë apo edhe naivitetit. Nuk mund të shohin përtej asaj që u ofrohet si një tendencë. Shpesh shoqëritë bëhen pjesë e iluminimit, por për disa njerëz kjo është diçka e pakuptueshme. Mjafton konformizmi fodull për të kuptuar… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Ato që thuhen tani-Natasha Lako

Si do të përballosh ti, nënkupto unë, gjithë ato eko të thella godinash metali, gjithë ato tabela faqendritura, gjithë ato lajme kacavjerëse, gjithë ato aksidente të papritura, gjithë ato kthina ku thuhet qoftë larg për ditë, gjithë ato gama kalendarike për të cilat dikush patjetër do të dalë të thotë janë vetëm të miat, përfshi… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Lëmsh-Arb Elo

Loz me lëmshin që të bie nga prehri, ndërsa thur çorapet e leshit, Shtëllungat e tymit të bardhë i bën fill, i kalon në gishta, i bën top, Qethur janë delet e reve që po mjelin bijtë e tu në vathën e largët, Të fërkohem këmbëve, të lutem të më përkëdhelesh prapa veshit, t’më pëshpëritësh… Keep Reading

Go to Top