Ky shi sonte-Frederik Rreshpja

in Letërsi/Tharm by

Ky shi sonte-Frederik Rreshpja

Qerrja e shiut mbjell pellgje nëpër natë
Dhe ikën pyjeve me vërtik.
Qerrtari i zi nëpër kodra
I bie vjeshtës me kamxhik.
 
Tërë verës portretet tona vareshin nëpër gjeth’,
Edhe zëri im varej.
Tani bromuri i argjendtë i diellit
Tretet në shi i zbardhur.
 
Lëkundet qerrja e pikëlluar e shiut
Tek lumi me brigjet e zhveshta,
Dhe rrodhën tek varreza e detit
Gjethet që harroi vjeshta.
 
Qerrtari i zi nëpër kodra
Përzë vjeshtën pamëshirë.
Po vjen Perandoria e ftohtë e dimrit.
Oh! Sa do ngrijmë, zemra ime!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

DËSHTIM-Janis Ricos

DËSHTIM-Janis Ricos Gazeta të vjetra të hedhura në oborr. Përherë të njëjtat.

Një orë- Erich Fried

Një orë- Erich Fried M’u desh një orëpër të korrigjuarnjë poezi që

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top