Poezi nga Shpëtim Selmani

in Letërsi/Tharm by

Poezi nga Shpëtim Selmani

 

*
kam parë shumë gra të vetmuara,
të bukura, që prisnin

me cigare në mes gishtave, nëpër
qoshet e pallateve gati të rrënuara,

kam parë disa prej tyre tek shëtiteshin
nëpër bregun e detit,

duke soditur anijet e largëta dhe duke
mos menduar në asgjë që shihnin,
e terri binte,

i kam parë tek rrinin të vetmuara,
ndonjëra prej tyre duke qarë në heshtje,
më këputej shpirti,

nuk ka më të bukura se gratë e vetmuara
që presin, presin,

barbarët.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite

Vajtim-Louise Glück

Vajtim-Louise Glück Papritur, pasi ti ke vdekur, ata miqtë që nuk kanë
Go to Top