Tag archive

Shpëtim Selmani

Poezi nga Shpëtim Selmani

Poezi nga Shpëtim Selmani Në ditën e madhe të dashurisë do ta marrim vesh që nuk duhemi,Politikanët ekzekutojnë politikanët tjerë,Gjithçka ka të bëjë me dashurinë,Shtetet zhdukin nga faqja e dheut shtetet tjera,Gjithçka ka të bëjë me dashurinë,Artistët hanë në dhëmbë artistët tjerë,Secila turmë ka dhomat e saj të dashurisë,Demokratët vrasin demokratët tjerë,Ata e dinë se… Keep Reading

Letërsi

Poezi nga Shpëtim Selmani

Poezi nga Shpëtim Selmani Ka 36 vite që më kanëshkatërruar flamujt, artet,religjioni, njerëzit,dashuritë, poemat,këngët e trishtimit,vdekjet, përbuzjet,betejat me mendjet,ka 36 vite që luftojkundër budallallëkut, të ligës,mendjemëdhenjëve,urrejtjes dhe fanatizmit,36 vite,ende i fuqishëmndonjëherë i habitur dhei lodhur por ama duke parëgjithnjë absurditetin në sy,ka 36 vite që jam rrugëve,pa siguri në jetë,djalë i një atdheu të brishtë,përballë… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Poezi nga Shpëtim Selmani

Poezi nga Shpëtim Selmani Jam krenar që jam shok i Jazra Khaleed-it,Lexues i Neeli Cherkovski-t mëngjeseve të hershmePërderisa ha omëletë dhe pi çajin rus,Kënaqem kur një grup vajzash më përqeshinPërderisa në tavolinë afër espressosVezullon nën rrezet e diellit libri i Arben Idrizit,Jam një shqiptar,Një kosovar, si të doni juI mallkuar,I vetmuar si një hipopotam i… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Letër poetëve-Shpëtim Selmani

Letër poetëve-Shpëtim Selmani   Mbushni xhepat e pantollonave me vjershat e bëra shuk dhe gjuani çdo ndërtesë qeveritare. Sulmoni me vargun e lirë ndërtesen e Organizatës së Kombeve të Bashkuara; poshtërojeni me fjalët më të ndyra, nuk ka kombe të bashkuara; ka poetë të bashkuar, ëndërrimtarë të bashkuar që nuk i duhen askujt, futini vjershat… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Poezi nga Shpëtim Selmani

Poezi nga Shpëtim Selmani   * Bie borë. Nga ballkoni shoh një burrë që heq bredhin, (nuk e di a ka veprim më tragjik.) Ne heqim vitet, vitet një ditë, heqin secilin prej nesh. Burri më sheh dhe largohet, unë rri aty, me çdo kusht dua të di se çfarë do të ndodhë me të,… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Çfarë më kujtojnë Krishtlindjet-Shpëtim Selmani

Çfarë më kujtojnë Krishtlindjet-Shpëtim Selmani   Një ushtar amerikan, paqeruajtës, me buzët prej qumështi, që më përbuzte. Krishtlindjet më japin ndjenjën e inferioritetit, ndjenjën e europianizmit dhe të familjeve të përsosura, që shpërndajnë dhuratat të lumtur, të mallëngjyer dhe të gatshëm për sfida, të gjithë me psikologjinë e suksesit në duar. Krishtlindjet më kujtojnë një… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Poezi nga Shpëtim Selmani

Poezi nga Shpëtim Selmani   * Poemat kanë nisur të ma shpifin. Rezistenca është mjet dhune në duart e moralizuesit, që shkel kudo që mundet. E mjerë është ajo që i del përpara, në rrugë. Çdo njeri brenda tij posedon një zot të ashpër. Ta eliminosh tjetrin garues, të dominosh në provincën e turpit dhe… Keep Reading

Go to Top