Askush-Rose Ausländer/Përkthyer nga Hans-Joachim Lanksch

in Letërsi/Në kujtim të Hans-Joachim Lanksch/Përkthim/Tharm by

Askush-Rose Ausländer

          

Mbreti Askushaj jam

Askushinë time e mbaj

në xhep

 

Me pasaportë jo vendëse

udhëtoj

nga deti në det

 

O ujë me sy

të kaltër me sy

të zez e pa ngjyrë

 

Pseudonimi im

Askushaj

është legjitim

 

Askujt nuk ia ha mendja

se unë jam mbret

dhe e mbaj në xhep

vendin tim të paatdhe

 

Përktheu: Hans-Joachim Lanksch

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top