ZOG GJËMË-Hilde Domin, përkthyer nga Hans-Joachim Lanksch

in Letërsi/Në kujtim të Hans-Joachim Lanksch/Përkthim/Tharm by

ZOG GJËMË-Hilde Domin                                 

 

Zogu pa kambë âsht gjëmë

e s’ka as rremb as dorë as çerdhe.

 

Zogu që fluturon deri në mahisje

në ngushtësi

zogu që tretet

në gjanësi

zogu që mbytet

në det.

Zogu

që âsht zog

që âsht gur

e bërtet.

 

Zogu memec

që s’e ndëgjon askush.

 

Përktheu nga originali: Hans-Joachim Lanksch

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Paspak-Jorge Luis Borges

Paspak-Jorge Luis Borges Paspak mëson ndryshimin e zbehtë ndërmjet mbajtjes së dorës

Gozhdët-Janis Ricos

Gozhdët-Janis Ricos     E tepërt dhe kjo, ajo edhe tjetra. Ngordhi
Go to Top