Unë dua të gjej rima në Tiranë-Edvin Thomollari

in Letërsi/Tharm by

Unë dua të gjej rima në Tiranë-Edvin Thomollari

 

Unë dua të gjej rima në Tiranë.

Me rimat të thur shporta për mollë.

Mollë të kuqe dhe me nishane.

Nishane që kanë edhe njerëzit.

Njerëzit që janë josimetrikë.

Josimetrikë si mollët e tokës.

Toka që është njësoj për të gjithë.

Të gjithë që panë horizontin.

Horizontin e detit ku ndalen fotonet.

Fotonet që janë edhe grimca, edhe valë.

Valët që s’dimë, por që fillojnë diku.

Diku që është ndajfolje rrethane.

Rrethanat që janë jashtë meje.

Unë që (s)gjej rima në Tiranë.

Në Tiranën që je dhe ti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top