Tag archive

Edvin Thomollari

Identitet-Edvin Thomollari

Identitet-Edvin Thomollari   Kalojnë përditë avionë gri, në qiellin gri, grija është klishe dhe gjithë klishetë janë gri. U bindemi semaforëve në përditshmëri, këmbana mbytet nga zhurma e trenave, e sirenave, e parapërcaktimeve, deklarimeve, check-ineve dhe skanimeve të barkodeve që identifikojnë identitetin tonë, të zhveshur nga idiomat mesdhetare, të një jete kismeti dhe rastësie, ku… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Tost me avokado-Edvin Thomollari

Tost me avokado-Edvin Thomollari   Përtej tostit me avokado dhe melankolisë së zemrave të thyera, apo kur u futëm në gjithë qendrat tregtare dhe u lumturuam për gjithsej tri minuta, kur gjetëm bashkëjetesën me tjetrin, pa ndenjur me të, i mblodhëm gjithë fletët e qytetit dhe bëmë nje kripore me gjëegjeza. Nga kriporja na dalin… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Mania-Edvin Thomollari

Mania-Edvin Thomollari   Para dy vjetësh u çmenda, përplasa kokën në një shkëmb, çurg më rrodhën gjithë mendimet, bashkë me gjakun. I pashe yjet për herë të fundit në qiellin e plazhit, epifanininë e fundit nën bitet e muzikës elektronike; dita e fundit kur kimikatet e mia ishin në balancë. Pastaj filloi jeta e dytë,… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Engjëj dhe portokaj-Edvin Thomollari

Engjëj dhe portokaj-Edvin Thomollari   Portokajve që lagen nga shiu nëpër tezga, u kalojnë pranë engjëj bipolarë, që vazhdojnë rrugën nëpër shi. Dhe ecin mbi lëkurën e qytetit, që i ngjan lëkurës së portokajve, shiu lag arkat përplot dhe mushamanë e shitësit. Engjëjt e tejdukshëm, në plazmën e mjegullës, lindin të tjerë. Në mëngjes kur… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

In the mood for love-Edvin Thomollari

In the mood for love-Edvin Thomollari   Ne u takuam të pasnesërmen e Hiroshimës, përqafimi ynë ishte i shkurtër dhe i fortë, siç janë haikut e tyre të famshëm. Zgjodhem rrugën e qershive, larg metrove, ku djemtë me kollare janë shtrirë stolave, të shteruar nga nervat. Zgjodhëm rrugën e qershive në pranverë, larg qyteteve të… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Lulet e diellit-Edvin Thomollari

Lulet e diellit-Edvin Thomollari   Ne i këputëm lulet e diellit pa ardhur stina, pastaj shkuam të gjenim shishe qelqi të hedhura, që t’i shkëmbenim në dyqan me limonata të athëta. Gjetëm vetëm një dhe e gjeta unë i pari. Me një shishe merr vetëm një limonatë për një njeri. Ti nga inati e theve… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Memorja e pemeve-Edvin Thomollari

Memorja e pemëve-Edvin Thomollari   Pemët e kanë ruajtur në rrathë ndërrimin e poleve magnetike. Dyzet e tre mije vjet më parë kanë ruajtur zjarret, tërmetet, klimën e egër. Kryengritjen e Spartakut dhe të Batos, çarjen e madhe të Krishtërimit dhe telefonatën e parë transatlantike. E kanë ruajtur edhe ecejaken time në qytet duke të… Keep Reading

Letërsi

Katër zëra nga poezia moderne shqipe/Daniela Xhani, Sueton Zhugri, Nurie Emrullai, Edvin Thomollari

Revista defekt-teknik.com u drejtoi nga një pyetje katër zërave të poezisë moderne shqipe. Ata janë: Daniela Xhani, Sueton Zhugri, Nurie Emrullai dhe Edvin Thomollari. Duke qenë se nuk janë nga ai lloji i promovuar bujshëm në mjediset leterare shqiptare, ky fakt përkoi me misionin e kësaj reviste; të promovojë pikërisht ata të papromovuarit, ata që… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Profesionisti-Edvin Thomollari

Profesionisti-Edvin Thomollari   Ndjek temat e ditës, për shembull; ke disa pulovra me motive Krishtlindjesh… Të dielën nxjerr për shëtitje labradorin, sigurisht, i sterilizuar dhe simpatik… Bën palestër herët në mëngjes, dhe shkon në punë me energjinë që të jep endorfina e sapoçliruar. Jetëshkrimi yt është minimalist; vetëm projektet e medha, fillimet e mundimshme dhe… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Pikat e çatisë-Edvin Thomollari

Pikat e çatisë-Edvin Thomollari   Në çdo fund vere gjyshi i zinte pikat e çatisë, çatinë me dërrasa guri nga lumi, si gjithë shtëpitë që kanë lënë gjyshërit e parë, që morën gurë nga lumi dhe i bënë çati për shtëpitë, dërrasë mbi dërrasë dhe në fund kulmi i çatisë… Mjeshtrit i lëmuan gurët dhe… Keep Reading

Go to Top