Kur ikëm-Edvin Thomollari

in Letërsi/Përkthim by

Kur ikëm-Edvin Thomollari

Kur ikëm,
Lamë korridoret me erë kanelle
Dhe jastëkët me përralla.
Lamë festën e Shën Mërisë
Dhe gurin e kripës,
Lamë fundin e gushtit
Dhe shumë stinë të tjera.
Lamë hijen e lajthive
Dhe qershitë e qershorit.
Lamë copën e qiellit
Me gjithë yjet dhe manushaqet pa erë.
Lamë malin, malet nuk ikin.
Kur u kthyem,
Gjetëm malin, malet nuk ikin.
Gjetëm murin e rënë të shtëpisë
Dhe arrën e madhe me hijen e saj.
Gjetëm bredhin e gjatë të rrëzuar nga frika
Dhe rrufetë që ai kurrë nuk i tërhoqi.
Gjetëm blirin e pambledhur
Dhe manat e pjekur të rënë në tokë.
Gjetëm shenjtorët brenda kishës
Dhe partizanët në gurin e lapidarit.
Në fund gjetëm dhe një burrë që qante
Se nuk kishte më frymë për klarinetën e tij.
Ikëm prapë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top