Të kuptuarit-Bertolt Brecht

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Të kuptuarit-Bertolt Brecht

 

Mund të të dëgjoj tek thua:

Ky flet për Amerikën

Ky nuk merr vesh asgjë nga Amerika

Ky kurrë nuk ka qenë atje.

Por, besomë

Ti më kupton tërësisht kur unë flas për Amerikën

Dhe gjëja më e mirë e Amerikës është

Se e kuptojmë.

 

Një pllakë guri asiriane

Mund të jetë diçka që e kupton veç ti

(muhabet i vdekur, sigurisht)

Po a nuk duhet të mësojmë prej njerëzve

Që e kanë kuptuar se si

Ta bëjnë veten të kuptueshme?

Ty, zotnia im i dashur

Nuk të kupton askush

Por kushdo e kupton Nju Jorkun.

Po të them:

Këta njerëz e kuptojnë se ç’po bëjnë

Pra, janë të kuptueshëm.

 

Përktheu: Arbër Zaimi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top