Tag archive

Wislawa Szymborska - page 7

Letërsi/Përkthim/Tharm

TË VERBRIT- Wislawa Szymborska

TË VERBRIT- Wislawa Szymborska-Nobel 1996   Një poet u lexon vjershat e tij të verbërve. Nuk e kish menduar se do ishte kaq e vështirë. Zëri i dridhet. I dridhen duart. E ndien sesi çdo fjali i nënshtrohet provës së territ. Vjersha duhet t’ia dalë mbanë vetë, pa drita, pa ngjyra. Eksperiment i rrezikshëm për… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

VIETNAM-Wislawa Szymborska

VIETNAM-Wislawa Szymborska, Nobel 1996   Si quhesh ti grua? – Nuk e di. Ku dhe kur ke lindur? – Nuk e di. Përse e ke hapur këtë gropë? – Nuk e di. Për sa kohë ke ndenjur e fshehur? – Nuk e di. Përse e kafshove dorën që të zgjata? – Nuk e di. E… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

JETA NDЁRSA TI PRET-Wisława Szymborska

JETA NDЁRSA TI PRET-Wisława Szymborska Jeta ndërsa ti pret Një shfaqje pa prova. Trupi pa ndryshime. Koka pa pre-meditime. Nuk di asgjë për rolin që luaj. Di vetëm që është imi. Nuk mund ta ndërroj. Më duhet të kuptoj menjëherë Ç’ pjesë është. E papërgatitur për privilegjin e të jetuarit mezi i pergjigjem ritmit që… Keep Reading

1 5 6 7
Go to Top