Tag archive

Granit Zela

A(rt)ktivizëm/Letërsi

Rrethimi i fundit i Skënderbeut/Granit Zela 

Granit Zela Askush s’mund ta paramendonte se takimi pas dyzetë e pesëvjetësh mes dy udhëheqësve më të rëndësishëm në vend, gjatë epokës së demokracisë, shefit të qeverisë dhe shefit të opozitës do të shoqërohej me aq shuma viktima dhe në të njëjtën kohë, po për habinë e të gjithëve, do të shënonte fundin e tranziconit.… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Vdekja e shoqërisë civile-Granit Zela

Vdekja e shoqërisë civile-Granit Zela   Shoqëria civile ka vdekur… kumtoi Kryetari. E nisi të qeshë me lot. Kamerier, tha mes gazit, Më sill një kafe, Një kafe për Mort. Mardhje Kur kthetrat e hekurta iu ngulën në shtat Teatrit, Për ta shkulur e shembur, e ulur në gjunjë. Disa shpirtra vetmueshëm me të mardhnin… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Letërsi

Gregor Samsa shkruan “Librin e Karantinës”-Granit Zela

Granit Zela Kur një mëngjes Gregor Samsa u zgjua pas ëndrrash të trazuara, vuri re se pasi kishte fjetur gjithë natën në tryezën ku kishte ngrënë darkën, ai qe shndërruar në një shkrimtar të përbindshëm karantine me maskë kundragaz. Mbi tryezë kishte copa kartoni, pëlhure, copa lëkure të prera në përmasa të ndryshme në trajtën… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Një pacient i pabesë në spitalin tonë-Granit Zela

Granit Zela Në spital u zhgënjyen shumë kur pacienti doli nga koma. Madje, pak të thuash, u zhgënjyen; “u tronditën” do të ishte fjala e duhur. Ishte bërë gjithçka gati për një operacion të suksesshëm por, ndërsa po përshkohej me shtratin lëvizës nga dera e korridorit për tek salla e operacionit, doktoreshë Zerja pikasi një… Keep Reading

Letërsi

Orkshop për të fituar çmime letrare-Granit Zela

Granit Zela Në qytezën e Medetit, Dega e Lidhjes së Shkrimtarëve shpalli një mbledhje të jashtëzakonshme me rastin e ardhjes së një emri shumë të njohur nga Tirana, i cili do të vizitonte qytezën. Mirëpo, edhe pse ardhja e dikujt me famë nga kryeqyteti kishte pasojat e veta të pashmangshme (njëra ndër to ajo mbledhje… Keep Reading

Letërsi

Republika e gomerëve-Granit Zela

Granit Zela                        Në republikën e Zullumhanes ndodhi diçka e rrallë: një gomar u fut në parlament duke zëvendësuar në listë përfaqësuesin përkatës të popullit. Pas këtij veprimi të pandodhur ndonjëherë, shumica e anëtarëve të parlamentit qeshën, madje disa edhe u tallën ngaqë atë ditë ishte 1 Prilli, dita e gënjeshtrave dhe kjo ishte një shaka… Keep Reading

Mosdija, mosdashja dhe mjerimi i një shkrim-porosie/Granit Zela

Për Kryetarin e Shoqatës së Botuesve Shqiptarë, pas shkrim-porosisë së tij për përkthyesit…  Granit Zela Kam lexuar, me shumë shqetësim, në Shtator të këtij viti, një shkrim-porosi të titulluar:“Për përkthyesit…”, ku disa opinione, sugjerime e mendime të Kryetarit të Shoqatës së Botuesve Shqiptarë, zotit Petrit Ymeri, lidhur me vënien në pah të disa praktikave të… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Çkrijimi i botës-Granit Zela

Granit Zela E para ditë U nisëm nga Bregu Ynë më shtatëmbëdhjetë Nëntor. Qe ora nëntë e darkës. Në Arkë bëheshin njëzetë e nëntë njerëz, nga të cilët tetë femra dhe një fëmijë gjashtë vjeç. Pas rreth dy orësh rrugë, deti ngriti dallgë. Dikur, një dallgë e fortë na goditi dhe u ça krahu i djathtë i… Keep Reading

Më i rrezikshëm është degradimi i pushtetit se ai i godinave-Granit Zela

Marrëveshja e artistëve me PD-në është marrëveshje me Shillën për t‘u mbrojtur nga Haribda Në vazhdën e ngjarjeve të fundit në sheshin e Teatrit Kombëtar, defekt-teknik.com u dërgoi një pyetje disa personazheve të artit dhe aktivizmit social. I pari që u përgjigj ishte shkrimtari Granit Zela. Pyetje: – Cili është mendimi juaj mbi marrëveshjen e… Keep Reading

1 2 3
Go to Top