Tag archive

Arlinda Guma - page 2

Letërsi/Tharm

Lehtësia jote e papërballueshme-Arlinda Guma

Lehtësia jote e papërballueshme-Arlinda Guma   Ti qesh… dhe hareshëm më sillesh përqark, buzë greminës ku unë kam ndalur këmbët, e shoh fikurazi atje poshtë, në humbëtirë, ku pres të rrëzoj veten time… Por ti menjëherë ul prej qiellit një diell të kuq, e ma sjell para syve, dhe përreth bëhet kaq dritë… dhe përreth… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Sikur qentë të mund të deheshin, zonjë!-Arlinda Guma

Sikur qentë të mund të deheshin, zonjë! Arlinda Guma – Alo, Greta? – Jo zotëri, nuk jam Greta, keni gabuar numër… – Ah… më falni… unë… kërkoja Gretën… – Nuk ka Greta këtu zotëri… natën e mirë !… – Natën e m… Receptori ulet në mbajtëse përpara se zëri i të panjohurit të mbarojë fjalën.… Keep Reading

Feminizëm

Ekzibicionizmi që idiotizon kauzat-Arlinda Guma

Grave që kanë ndryshuar botën nuk u është dashur  të shfaqin asgjë tjetër përveç inteligjencës.  – Rita Levi Montalcini   Arlinda Guma                             Fytyra tjetër e feminizmit… Siç shihet në këtë foto, vajzat në fjalë mendojnë se kanë shpikur rrotën. Janë ulur këmbëkryq, shajnë… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Këpucët-Arlinda Guma

Arlinda Guma Gruaja mbërrinte gjithmonë zbathur në takim. Burri qëndronte gjithmonë me kurriz, veshur me të njëjtën xhaketë të kadifenjtë. Ajo qëndronte disa çaste përpara tij, ndërsa ai kthehej ngadalë dhe i hidhte një nga ato vështrimet që vetëm ai dinte t’i dhuronte. Asaj i drithërohej çdo skutë e shpirtit dhe ndjente të kishte shumë… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Letërsi

Rreth kësaj faqeje

Nisi si një projekt për kulturën. Për realizimin e tij bashkëpunova me disa media. Rezultati ishte i njëjtë në të gjitha; lexuesit më shkruanin se ajo që po bëja ishte ndryshe nga ajo që ofronte shtypi i Tiranës, ndërkohë që shkrimet e mia sa vinin dhe hiqeshin nga qarkullimi. Ato vendoseshin në ndonjë cep aq… Keep Reading

Zogjtë në qiell janë shqiptarë, glasët që bien nga lart qenkan të të huajve-Bisedë me përkthyesin gjerman Hans-Joachim Lanksch

Për shkak të njohjes me Lanksch-in, u mëdysha disi, nëse në këtë bisedë duhej t’i drejtohesha me ju, por mendova se do të ishte më etike për lexuesin kjo formë komunikimi, edhe pse e parashikova reagimin e tij prej antikonformisti. Një bisedë mjaft interesante, në veçanti aty ku përkthyesi rrëfen me humor se si shqiptarët… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Biseda

Bisedё me Arbër Zaimin/Të vetmit të sinqertë janë prostitutat që postojnë hiret e veta, dhe hajdutët e vegjël që postojnë fotot e plaçkave të vjedhura.

Një bisedë interesante me Arbër Zaimin mbi të majtën dhe poezinë. Ai flet me modesti për poezinë e tij, ndërsa bën ironi me veten kur thotë se ka nja dy vjet që po përpiqet ta lërë veten në mes të rrugës… Jeton prej disa vitesh në Kosove dhe është i angazhuar me Lëvizjen Vetëvendosja. Bisedoi… Keep Reading

Go to Top