QERRJA-Yves Bonnefoy

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

QERRJA-Yves Bonnefoy

 

Ora pesë. Ende dëbora.
Dëgjoj zëra
Faqe botës.

Një qerre
Si një hënë në fazën e tretë
Ndrit, por e mbulon
Nata me një kind dëbore.

Dhe ky fëmijë
Tashmë ka krejt shtëpinë për vete.
Shkon
Nga një dritare në tjetrën. Shtyp
Xhamin me gishta. Vështron
Si formohen pika aty ku ai resht
Së shtyri avullin drejt qiellit që humbon.

 

Përktheu: Alket Çani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

MOLLËT-Yves Bonnefoy

MOLLËT-Yves Bonnefoy   E ç’duhet të mendosh Për këto mollë të verdha? Dje habitnin, duke pritur, ashtu të zhveshura,
Go to Top