Poezi nga Herman Çuka

in Letërsi/Tharm by

Poezi nga Herman Çuka

 


njëzet vjet, që shoh si rrjedh një lumë,
njëzet vjet, që flas e hesht me këtë lumë,
njëzet vjet, që e ndjek këtë lumë,
njëzet vjet, që jam si dashuri
e robëruar e këtij lumi,

kur e pyes se kur të vdes, a do t’ma marrë hirin tim mbi shpinë,
t’ma shpjerë në dashurin’ e tim Gjoli?

bëhet dhe më i heshtur e merr ngjyrë, si burrë plumbi.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite

Vajtim-Louise Glück

Vajtim-Louise Glück Papritur, pasi ti ke vdekur, ata miqtë që nuk kanë
Go to Top