Peizazh i bardhë-Ajkuna Dakli

in Letërsi/Tharm by

Peizazh i bardhë-Ajkuna Dakli

 

U zgjova me një kundërmim erëmirë
sepetesh,
që fshehin qëndisma pajash për dasma
që s’u bënë kurrë,
puplin, mëndafsh dhe lule të bardha,
fantazma të brishta dashurish të pajetuara,
që dot nuk vdesin,
mbeten përjetësisht në ajër,
si re që ikin dhe vijnë,
fshehur pas rrezesh gënjeshtare dielli.

Është e diel.
Jashtë bën ftohtë
dhe një shtresë e hollë dëbore ka zbutur
kujtesën e rrugëve.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

MAJA-Jorge Luis Borges

MAJA-Jorge Luis Borges Në atë që lanë të shkruar të gjithë ataqë

Për G-Sueton Zhugri

Poezi për G.-Sueton Zhugri Çfarë paqeje e mbytshme, – the ti, –
Go to Top