Një denoncim për portalet që vjedhin shkrime nga defekt-teknik.com

in Denonco plagjiaturën by

Më datë 1 Dhjetor 2018, ora 12.45, publikova një shkrim me disa përshtypje të miat rreth fotografisë së një vogëlusheje siriane. Shkrimi titullohej: “Fotografi i tha të bënte një përpjekje të buzëqeshte”. Shkrimin tim e gjeni këtu: http://defekt-teknik.com/fotografi-i-tha-te-bente-nje-perpjekje-te-buzeqeshte/

Ato ditë, një portal me emrin ALSATM, e vodhi shkrimin tim, i hoqi autorësinë time Arlinda Guma, autorësinë e faqes defekt-teknik.com dhe e publikoi si një shkrim të vetin. Shkrimin e vjedhur e gjeni këtu: https://www.alsat-m.tv/fotografi-i-tha-te-bente-nje-perpjekje-te-buzeqeshte-dhe-kjo-vogelushe-siriane-buzeqeshi-keshtu/

Edhe një portal tjetër me emrin KIDS TIME e vodhi këtë shkrim, duke i hequr autorësinë time dhe autorësine e faqes. Shkrimin e vjedhur e gjeni këtu: http://kidstime.al/fotografi-i-tha-te-bente-nje-perpjekje-te-buzeqeshte-dhe-kjo-vogelushe-siriane-buzeqeshi-keshtu/

Këtë shkrim e grabiti gjithashtu edhe një portal i Kosovës me emrin kultplus, ata e kishin shkruar autorësinë time, por kishin hequr autorësinë faqes defekt-teknik.com. Shkrimin e grabitur e gjeni këtu: https://www.kultplus.com/arti-pamor/fotografi-i-tha-te-bente-nje-perpjekje-te-buzeqeshte-dhe-kjo-vogelushe-siriane-buzeqeshi-keshtu/

Portali Albania Time ka hequr autorësinë time dhe autorësinë e faqes. Shkrimin e vjedhur e gjeni këtu: http://www.albaniatime.com/2018/12/05/fotografi-i-tha-te-bente-nje-perpjekje-te-buzeqeshte-dhe-kjo-vogelushe-siriane-buzeqeshi-keshtu/?fbclid=IwAR3jQ_A4QsUu9Tv4AP9pnGDyCcGjS4NKmwjtb84rJTERDPEHqudl4O-SFLk

Portali Artistat Shqiptar (këta as emrin e tyre nuk dinë ta shkruajnë pa gabime), ka vënë autorësinë time, por ka hequr autorësine e faqes. Shkrimin e grabitur e gjeni këtu: http://www.albaniatime.com/2018/12/05/fotografi-i-tha-te-bente-nje-perpjekje-te-buzeqeshte-dhe-kjo-vogelushe-siriane-buzeqeshi-keshtu/?fbclid=IwAR3jQ_A4QsUu9Tv4AP9pnGDyCcGjS4NKmwjtb84rJTERDPEHqudl4O-SFLk

Portali Lajmet.net ka vënë autorësinë time, por ka hequr autorësinë e faqes: http://www.albaniatime.com/2018/12/05/fotografi-i-tha-te-bente-nje-perpjekje-te-buzeqeshte-dhe-kjo-vogelushe-siriane-buzeqeshi-keshtu/?fbclid=IwAR3jQ_A4QsUu9Tv4AP9pnGDyCcGjS4NKmwjtb84rJTERDPEHqudl4O-SFLk

Portali Frame Press ka hequr autorësinë time dhe autorësinë e faqes. Shkrimin e vjedhur e gjeni këtu: http://www.albaniatime.com/2018/12/05/fotografi-i-tha-te-bente-nje-perpjekje-te-buzeqeshte-dhe-kjo-vogelushe-siriane-buzeqeshi-keshtu/?fbclid=IwAR3jQ_A4QsUu9Tv4AP9pnGDyCcGjS4NKmwjtb84rJTERDPEHqudl4O-SFLk

Portali Fryma ka vënë autorësinë time, por ka hequr autorësinë e faqes. Shkrimin e grabitur e gjeni këtu: http://www.albaniatime.com/2018/12/05/fotografi-i-tha-te-bente-nje-perpjekje-te-buzeqeshte-dhe-kjo-vogelushe-siriane-buzeqeshi-keshtu/?fbclid=IwAR3jQ_A4QsUu9Tv4AP9pnGDyCcGjS4NKmwjtb84rJTERDPEHqudl4O-SFLk

Portali Shkodër Info ka hequr autorësinë time dhe autorësinë e faqes. Shkrimin e vjedhur e gjeni këtu: http://www.shkoder.info/2018/12/05/fotografi-i-tha-te-bente-nje-perpjekje-te-buzeqeshte-dhe-kjo-vogelushe-siriane-buzeqeshi-keshtu/?fbclid=IwAR1l-C4bbK99RT9zv6EBDL5ed_P97GQp4HXpEgWyoQmAzbQIDpzM6iMhWow

Këto janë portalet që hasa unë për këtë shkrim, por ka shumë portale të tjerë që grabisin rregullisht shkrime prej defekt-teknik.com. E perveç këtyre portaleve, një lumë i madh njerëzish në facebook kanë postuar fjalët e shkrimit pa autorësinë time dhe pa emrin e defekt-teknik.com.

Herë tjetër do t’u nxjerr edhe atyre emrat!

Ta shohim nëse do guxojnë më!

U pjekshim në denoncime të tjera!

Pa respekt

Arlinda Guma

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.