GOLGOTA FLUTURASH-Moikom Zeqo

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

GOLGOTA  FLUTURASH-Moikom Zeqo

***                                        

Unë ngre ngrehina

Me eshtra zogjsh.

Ah, frymëzimi

Pa mëgojca!

Ç’është kjo dritë,

Që më dënon

Me sterilitet të bardhë?

***

Prek trupin tënd e dashur

Dhe them:

– Je ti, je ti, 

Po më kërkon

Në të tërë mijëvjecarët!

Një barbari e cuditshme

Është zgjuar dhe po lëviz!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

NUMRI SHUMES-Kiki Dhimula

NUMRI SHUMES-Kiki Dhimula Dashuria, emër, kryefjalë, aq shumë kryefjalë; numri njëjës, as
Go to Top