OBJEKTE TË HUMBURA-Julio Cortázar

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

OBJEKTE TË HUMBURA-Julio Cotzár

 

Nëpër trotuare ëndrrash dhe dhoma të shurdhëta

verat e tua të dorëzuara më cytin me meloditë e tyre

Një shifër përgjuese dhe tinëzare

shkon nëpër rrethina dhe më thërret e më thërret

por çfarë mungon, më thuaj, në kartën e vogël

tek e cila janë emri, rruga dhe pagjumësia jote,

kur shifra përzihet me shkronjat e ëndrrës,

kur ti je vetëm atje ku unë s’të kërkoj më.

 

Përktheu: Erion Karabolli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top