Tag archive

Moikom Zeqo

Letërsi

YLLËSIA E MËSUAR PËRMENDËSH-MOIKOM ZEQO

YLLËSIA  E MËSUAR  PËRMËNDËSH-Moikom Zeqo   Koha rrjedh Si qënie e ngrirë, Që kthehet në baticë! Rrebeshi Me sy shqiponjash Më heton fytyrën! Zanat E bjeshkëve Merren me striptizë. Era Shpuplon Agimin shpend! E nënvizoj këtë yllësi Si vargjet, Që duhet t’i mësoj përmëndësh! Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

GOLGOTA FLUTURASH-Moikom Zeqo

GOLGOTA  FLUTURASH-Moikom Zeqo ***                                         Unë ngre ngrehina Me eshtra zogjsh. Ah, frymëzimi Pa mëgojca! Ç’është kjo dritë, Që më dënon Me sterilitet të bardhë? *** Prek trupin tënd e dashur Dhe them: – Je ti, je ti,  Po më kërkon Në të tërë mijëvjecarët! Një barbari e cuditshme Është zgjuar dhe po lëviz! Keep Reading

Letërsi/Tirana Review

MBI POEZINË E MOIKOM ZEQOS/Alket Çani

Ai është si miza efemere e Stendhal-it që, duke qenë se lind në mëngjes dhe vdes në mbrëmje, beson se përjetësia zgjat vetëm një ditë. Alket Çani Moikomi e ka kthyer në një sfidë vetjake atë çka, në poezi, trajtohet kryesisht brenda një forme mbizotërimi të traditës; të çdo tradite në poezinë shqipe. Ai, në… Keep Reading

Go to Top