Fjetja-Raymond Carver

in Letërsi/Përkthim by

Fjetja-Raymond Carver

Ai fjeti me kokën mbi pëllëmbë.

Mbi një gur.

Në këmbë.

Mbi këmbët e tjetërkujt.

Ai fjeti nëpër autobusë, trena, nëpër avionë.

Fjeti në krye të detyrës

Fjeti në anë të rrugës.

Fjeti mbi një thes me mollë

Ai fjeti brenda WC-së me pagesë.

Brenda një plevice.

Në pallatin e sporteve.

Fjeti në një Jaguar dhe në cepin e një kamionçine.

Fjeti nëpër teatro.

Në burg.

Nëpër varka.

Fjeti nëpër kapanone, dhe njëherë, në një kështjellë

Fjeti nën shi.

Nën diellin përvëlues fjeti.

Në shalë të kalit.

Ai fjeti mbi karrike, në kisha, nëpër hotele luksi.

Fjeti poshtë çative të çuditshme një jetë të tërë.

Tani ai fle nën tokë.

Fle dhe fle.

Si një mbret i motshëm.

Përktheu: “Ivan Katastrofov”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top