FJALË QË NA I THOSHTE HESHTJA-Alfred Mehmeti

in Letërsi/Tharm by

FJALË QË NA I THOSHTE HESHTJA-Alfred Mehmeti

 

Nga gjithë bisedat tona disaorëshe

mbaj mend ato fjalë që na i thoshte heshtja,

fjalë të pathëna, por që ende çuditërisht i mbaj mend.

 

Fjalë të mençura, fjalë të rralla,

fjalë të palindura ende në alfabetet e kohës,

fjalë të çmuara, perla në thellësinë e detit,

që shfaqeshin vetëm atëherë kur unë dhe ti,  

unë dhe ai, ne dhe ne, ne dhe ata,  

u ngjanim ca brigjeve ku janë fashitur të gjitha erërat,

fjalë si ca diamante në fytin e nëntokës  

që ti e sheh që ato janë aty,

vetëm që ti nuk i nxjerr dot në dritë.

 

Nga gjithë bisedat tona disaorëshe

mbaj mend vetëm ato fjalë që na i thoshte heshtja,

fjalë të pathëna që ende i mbaj mend,

por s’mund të t’i them dot,

sepse ende nuk jam memec,  

por edhe në t’i thënça,

as ti s’mund t’i dëgjosh dot,

sepse ende shurdh nuk je…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Xhelozia-Carlos Fuentes

CARLOS FUENTES (Meksikë, 1928 – 2012) Xhelozia vret dashurinë, por jo dëshirën.
Go to Top