Tag archive

Alfred Mehmeti

Letërsi

MË PËRPARA SESA JU TË PYESNI-Alfred Mehmeti

MË PËRPARA SESA JU TË PYESNI-Alfred Mehmeti   Unë, eremiti Alfred, që i kam parë gjithë të nesërmet e mia, para se t’i jetoj, unë i palëndëti, i paformi dhe i padukshmi, i kohës suaj… jo times, unë që e braktis shpellën e trupit dhe nis pelegrinazhin e paspelegrinazhshëm deri në skaj të udhëve më… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

ËSHTË DIKUSH TJETËR- Alfred Mehmeti

ËSHTË DIKUSH TJETËR- Alfred Mehmeti   Është dikush tjetër që udhëton në udhëtimin tonë.   Në rrugën e tij… jetët tona janë hapa, në kohën e tij… jetët tona janë sekonda, e shumta-e shumta… minuta, minuta gëzimi, habije, lotësh e dhembjeje.   Skeletet tona janë gurë, gurë që tejzgjaten në ujdhesën e kohës, gurë ku… Keep Reading

Letërsi/Tharm

FJALË QË NA I THOSHTE HESHTJA-Alfred Mehmeti

FJALË QË NA I THOSHTE HESHTJA-Alfred Mehmeti   Nga gjithë bisedat tona disaorëshe mbaj mend ato fjalë që na i thoshte heshtja, fjalë të pathëna, por që ende çuditërisht i mbaj mend.   Fjalë të mençura, fjalë të rralla, fjalë të palindura ende në alfabetet e kohës, fjalë të çmuara, perla në thellësinë e detit,… Keep Reading

Go to Top