DUART-Alket Çani

in Letërsi/Tharm by

DUART-Alket Çani

 

Duart tona – shqisa të kureshtjes sonë,
Trajta të gjalla ndjenjash të paqeta,
Rreken më kot të mbërrijnë te njëra-tjetra
Se mendja jonë me dashje i vonon;

Në vend të lëvizjes, enigma të fshehta
Që mendja vetë t’i zbulojë ngurron
Dhe na dhuron një përgjumje të vonë
Më të ëmbël se vdekja.

 

Nga libri:”Shtrati i Prokrustit”, 2004

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

GJUMË-Marcel Proust

Marcel Proust Në kohën e asaj paraditeje, kujtimin e së cilës nuk

Disa tipa lexuesish

Sipas revistës së kulturore CULTURAMAS, ka 11 tipa lexuesish:   1. LEXUESI
Go to Top