Category archive

Kinema - page 7

Paolo Sorrentino/Shumë prej aktorëve sillen si fëmijët që nëpër ditëlindje recitojnë poezi para prindërve e gjyshërve*

Aksidenti që më ndryshoi jetën.  Paolo Sorrentino rrëfen:“E gjeta veten përnjëherë jetim. E kështu provova të bëja nje film.” Regjizori napoletan:“Isha 17 vjeç dhe kisha një të ardhme bankieri, si atë të babait tim.” MILANO – Pushimet i kalon në Stromboli me gruan dhe me fëmijët në një shtëpi me qera perballë farit Strombolicchi. Në… Keep Reading

Kinema

Një letër e Ingrid Bergman-it dërguar Roberto Rosellini-t

Në vitin 1947, Ingrid Bergman i shkroi një letër (tashmë legjendare) Roberto Rossellin-it, ku i shprehte dëshirën për të punuar me të. Duke mos ditur se ku mund të gjente regjisorin, ajo me sa duket nuk e dërgoi letrën menjëherë; dhe kur përfundimisht e bëri këtë, u kujdes ta dërgonte në studion e tij; Minerva… Keep Reading

Biseda/Kinema

S’ju flet Tirana!-Bisedë me Joni Shanaj

Bisedë me regjisorin Joni Shanaj. Në të vërtetë unë kisha përgatitur disa pyetje për të, por u duk se pyetja ime e parë e shënjestroi në ca pika që i dhimbnin, kështu ai u përgjigj gjatë dhe me nerv në lidhje me të. Përgjigjia e tij mund të qëndrojë më vete edhe si një formë… Keep Reading

1 5 6 7
Go to Top