Atome, atome, atome-Edvin Thomollari

in Letërsi/Tharm by

Atome, atome, atome-Edvin Thomollari

 

Atome, atome, atome,
në rrugë ecin njësitë më të vogla të lëndës.
Të shkëputur përplasen brenda enës së Tiranës,
nëpër zyra rrinë ulur në karrige ergonomike,
nê ashensorë presin katin e tyre
dhe në verandë pinë cigare veç,
në supermarkete rrinë në radhë tek arka,
në qendra tregtare lëvizin me shkallë elektrike
dhe me makinat e tyre ngecin në trafik.
Atomet shikojnë, dëgjojnë , prekin, puthin atome të tjera.
Një ditë do kapen nga duart dhe do bëhen molekula, molekula uji…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

SISTEMI/1-EDUARDO GALEANO

SISTEMI/1-EDUARDO GALEANO   Funksionarët nuk funksionojnë. Politikanët flasin, por nuk thonë gjë.

X-Nurie Emrullai

X-Nurie Emrullai   T’kam ble një ëndërr në pazarin e Esmës. Ma

Rishoh-Sueton Zhugri

Rishoh-Sueton Zhugri   I rishoh hapat e tua mbi parmakët e një
Go to Top