ASGJË MË-Aleksia Athanasiu

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

ASGJË MË-Aleksia Athanasiu

 

Poeti i madh
ndërroi jetë një pasdite prilli
(në katër e njëzet)
ndër njerëz për shumë syresh ishte festë.
Menjëherë qindra vetë (që asnjëherë
nuk e kishin lexuar)
publikuan poezitë e tij
të tjerë pohuan se ishin miqtë e tij
iu gëzuan vlerësimit të tij
disa (më fatlumët dhe të përzgjedhurit)
letrat e tij drejtuar tyre shfaqën
fotografitë e mburracakëve
që kishin dalë me të.

Poeti i madh
ndërroi jetë (në katër e njëzet)
tashmë asgjë nga këto gjëra
nuk e neverit atë.

 

Përktheu: Dashamir Malo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top