Tag archive

Përktheu: Dashamir Malo

Letërsi/Tharm

SHUMË BURRA KALUAN PREJ SHTRATIT TË PENELOPËS-Dashamir Malo

SHUMË BURRA KALUAN PREJ SHTRATIT TË PENELOPËS-Dashamir Malo   S’është e vërtete se Penelopa i qëndroi dhjetë vjet besnike Odisesë (besnikëri legjendash), Apo që ajo e plekste çdo ditë pëlhurën që netëve e shpleksnin, nuk është e vërtëtë. Atëherë kur ajo me përgjërim iu lut Poseidonit të hiqte qafe Dedalin ambicioz, plot pesëdhjetë mëtonjës (1)… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

ASGJË MË-Aleksia Athanasiu

ASGJË MË-Aleksia Athanasiu   Poeti i madh ndërroi jetë një pasdite prilli (në katër e njëzet) ndër njerëz për shumë syresh ishte festë. Menjëherë qindra vetë (që asnjëherë nuk e kishin lexuar) publikuan poezitë e tij të tjerë pohuan se ishin miqtë e tij iu gëzuan vlerësimit të tij disa (më fatlumët dhe të përzgjedhurit)… Keep Reading

Go to Top