Arti i të lexuarit poezi-Dany Laferrière

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Arti i të lexuarit poezi-Dany Laferrière

 
Ja diçka për të cilën flasim
gjithmonë e më rrallë dhe që duhet të bëjë
pjesë në jetën tonë urbane:
të lexuarit e poezisë.
Nga dita që kemi braktisur fshatin
për këtë jetën e nxitimthtë leximi
i poezisë është bërë
po aq qenësor sa oksigjeni.
Mjekët duhet ta këshillojnë poezinë
si melhem ndaj stresit.
Dhe nëse poetët duken kaq të sfilitur e bëjnë
që lexuesit e tyre të marrin frymë
më mirë. Fillimisht një këshillë:
poezia nuk lexohet
si romani. Çdo poemë
është e pavarur. Merrni dy poezi në ditë:
një në mëngjes dhe një në darkë.
Gjeni një varg që ju pëlqen më shumë dhe
bluajeni gjithë ditën
derisa t’ju ngulitet mirë në mish.
 

Përktheu: Ledia Kushova 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

SISTEMI/1-EDUARDO GALEANO

SISTEMI/1-EDUARDO GALEANO   Funksionarët nuk funksionojnë. Politikanët flasin, por nuk thonë gjë.

X-Nurie Emrullai

X-Nurie Emrullai   T’kam ble një ëndërr në pazarin e Esmës. Ma

Rishoh-Sueton Zhugri

Rishoh-Sueton Zhugri   I rishoh hapat e tua mbi parmakët e një
Go to Top