Vdekja do të vijë dhe sytë e tu do të ketë-Cesare Pavese

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Vdekja do të vijë dhe sytë e tu do të ketë-Cesare Pavese

Vdekja do të vijë dhe sytë e tu do të ketë –

kjo vdekje që na shoqëron

nga agsholi gjer në muzg, e pagjumë,

e shurdhët, si një brengë e vjetër

a një ves i pakuptimtë. Sytë e tu

do jenë fjalë të zbrazëta,

një piskamë memece, një heshtje varri.

Kështu i sheh me zbardhjen e ditës

kur, e vetme, qëndron

përpara pasqyrës. O shpresë e shtrenjtë,

atë ditë do ta mësojmë dhe ne

se je ti jeta, se je ti hiçi.

 

Vdekja i ka një palë sy për këdo.

Vdekja do të vijë dhe sytë e tu do të ketë.

Do të jetë si një skapullim prej vesit,

si të kundrosh në pasqyrë

fanitjen e një fytyre meiti,

si të dëgjosh buzë të kyçura.

Në shembëtirë do të rrëshqasim të pagjuhë.

Përktheu: Redi Sheqeri

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,
Go to Top