Tag archive

Neviana Shehi

Letërsi/Tharm

USHTARËT E SHIUT-Neviana Shehi

USHTARËT E SHIUT-Neviana Shehi   Ushtarët e shiut vazhdojnë ende të luftojnë si dikur me të njëjtat armë Rëniet i shoqërojnë me bubullima dhe diellin e shndërrojnë në mjegull ende s’kanë mbërritur triumfet e para e sërish bien mbi tokë duke vallëzuar Gëzohen kur rrëzojnë ndonjë gjethe të verdhë ose kur mbushin pellgjet me çatitë… Keep Reading

Letërsi/Tharm

LAHUTARË TË VERBËR-Neviana Shehi  

LAHUTARË TË VERBËR-Neviana Shehi   Kënga e pestë e kishte si lajtmotiv të saj rënien e shirave mbas çdo fund beteje dhe kjo i nxiste keq fantazitë e mia Pa ndjerë nisja të rindërtoja diagrame shirash dhe konture resh inatçore që s’ngopeshin së shfryri mbi heronjtë e mi epikë Merrja disa vargje nga eposi dhe… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

LIBRA UJORË-Neviana Shehi

LIBRA UJORË-Neviana Shehi     Dallga e detit dhe dallga e gurit matin lartësitë e njëra tjetrës pastaj hapin dyert e detit me bubullima të rënda   Në brigje ka ende zjarre grekësh të lashtë dhe anije të drunjta libra ujorë përplot histori dhe flokë nimfash të mbytura   Ndonjëherë nga një nimfë e tillë… Keep Reading

Letërsi/Pse shkruaj?

Pse shkruaj?-Neviana Shehi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë, brenda dhe jashtë vendit. Defekt-teknik nuk bën dallime me hierarkitë. Në vëmendjen e kësaj reviste, përgjigjia e një krijuesi të ri është po aq e rëndësishme sa dhe përgjigjia e një shkrimtari apo poeti të afirmuar. Në këtë rast, përgjigjia e radhës erdhi nga Neviana Shehi. Vijon më poshtë. Pse shkruaj?-Neviana Shehi  … Keep Reading

Go to Top