Tag archive

Klara Koli

Lutja/Klara Koli

Lutja/Klara Koli Në këtë kohë të athëtirtëmë ndih o qiell,merr peshqirin që than më mirë ujërat e kësaj plagee dëgjomë siç dëgjon zemra imezërat e fshehur ndër ëndrra.Ëmbëlsues për jetën,në këtë lojë me gjëra që shkojnë e vijnë,një nënkresë lumturieku të mbështes kokën herë pas here,për t’i thënë mëngjesit deri në mbrëmje, po jetoj. Një… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Po të jem një gotë me flakë/Klara Koli

Po të jem një gotë me flakë/Klara Koli Po t’i kem lotët të padukshëm,krijoj Brahmaputrën deri në këmbët e tua,deri në shtizat e hedhura mbi divanin tënd.Po ta kem trupin prej cope,një rrobaqepëse bujare do t’jem bërë,do të kem prerë gjithë copën e bukurnë zemër të zemrës dhe do të ta kem dhuruar,paçka se do… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Lëkura e pjeprit-Klara Koli

Lëkura e pjeprit-Klara Koli   Një gropëz pendese po t’i hapejmes kraharorit atij,do bëhesha ajo merimangaqë hiqet zvarrë në rrobat e tij,deri kur një njeri nga ishulli i të marrëvetë merrte megafonin e të thoshte,dashuria ta bëri lëkurën e zemrëssi të pjeprit, po ti nuk pyete asnjëherë,gërmove për të gjetur një galeri,një galeri që e… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Ëndërr e zmadhuar-Klara Koli

Ëndërr e zmadhuar-Klara Koli Zmadhohet ëndrra imepër të kthyer atë që nuk kthehet,bëhet më e madhe se shkretëtira.Sikur ta dija që dashuria i largonte njerëzit,do jetoja në mes të savanës,me bishtin e palloit do bëja fresk,që të thaja lotët nga sytë.Gjithë kaktusët e botësmbijnë nën lëkurën time qëkur ai iku.Kam frikë të lutem për dikë… Keep Reading

Letërsi/Tharm

SPIRALJA E LLAVËS-Klara Koli

SPIRALJA E LLAVËS-Klara Koli   Spiralja e llavës rrethon dy rrathët e syve të mi në qendër të llambës së mbushur me det. S’di ç’t’i bësh asaj që ndien, që asfaltin e ndan përgjysmë si çokollatë, timonin e kthen nga retë, rrugës për te krijesat me fije qelqi në trup. Dhe kokën ke për të… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Një herë të vetme-Klara Koli

Një herë të vetme-Klara Koli   Një herë të vetme mbështillmë si afshi i erës, si ledhatimi i vdekjes, që të fluturoj mes flakëve të kësaj shkretëtire. Një herë të vetme, mos e lër festën tonë përgjysmë, dehu për çdo natë poshtë syve të mi, qelizat e mia do fryheshin si tullumbace perle. Një herë… Keep Reading

Go to Top