Pse shkruaj…

in Letërsi by

Shkruaj sepse nuk e mbaj dot atë që kam brenda, sepse ndjej nevojën për të shkruar dhe sepse kjo është e vetmja mënyrë imja për të komunikuar me të tjerët, me veten time.
VICTORIA OCAMPO

Të gjithë kemi ndonjë cifël qelqi të thyer në shpirt, e cila, sado e vogël të jetë, na lëndon dhe na përgjak nga pak. Dhe unë duke shkruar ndiej se mund të nxjerr pak nga këto dërrmile qelqi jashtë vetes. Duke i hedhur mbi një letër, ato nuk më lëndojnë më.
EDUARDO GALEANO

Vjen një çast kur gjithë pengesat shemben, kur gjithë mosmarrëveshjet shmangen dhe dikujt i vijnë në mendje gjëra që as i kishte ëndërruar dhe atëherë, në jetë nuk ka gjë më të mirë se të shkruash.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ

Është më mirë të dështosh në origjinalitet sesa të imitosh.
HERMAN MELVILLE

Unë kurrë nuk kërkoj tema, i lë që ato të më kërkojnë dhe, megjithatë, u shmangem. Por, nëse tema këmbëngul atëherë unë dorëzohem dhe shkruaj.
JORGE LUIS BORGES

Unë nuk shkruaj se më pëlqen, as se nuk më pëlqen. Shkruaj se diçka më shqetëson.
JOSÉ SAMARGO

Shkrimtarët jetojnë nga fatkeqësitë e botës. Në një botë të lumtur nuk do të kishte shkrimtarë.
JOSÉ SAMARGO

Ne shkrimtarët jemi qenie të plagosura. Prandaj krijojmë tjetër realitet.
PAUL AUSTER

Nuk duhet shkruar veç në çastin kur, sa herë ngjyen penën me bojë, një copë e mishit tënd mbetet në shishen e bojës.
LEON TOLSTOI

Sipas meje, të shkruash është një akt aq i fshehtë sa edhe të ëndërrosh.
STEPHEN KING

Shkruaj nga kënaqësia për të kundërshtuar dhe nga lumturia për të qenë vetëm kundër të gjithëve.
MILAN KUNDERA

Shkruaj për të mbushur zbrazëtinë, për t’u hakmarrë ndaj realitetit, ndaj rrethanave.
MARIO VARGAS LOSA

Duhet shumë dëshpërim, pakënaqësi dhe zhgënjim, për të shkruar pak poezi të mira.
CHARLES BUKOWSKI

Përktheu: Bajram Karabolli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

MOLLËT-Yves Bonnefoy

MOLLËT-Yves Bonnefoy   E ç’duhet të mendosh Për këto mollë të verdha? Dje habitnin, duke pritur, ashtu të zhveshura,
Go to Top