PËR MË SHUMË SIGURI-MARIO MELÉNDEZ

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

PËR MË SHUMË SIGURI-MARIO MELÉNDEZ

 

Ejani të shihni poezinë time
nuk është bërë me material të lehtë,
mrekullisht ka për ta duruar dimrin
dhe gjatë verës ka për t´i freskuar
mendjet dhe trupat.
Trarë të fortë ka midis vargjeve,
fjalët e mia mbështeten në pajandra
Dhe që shiu të mos hyjë brenda
mbi çati do vendos ëndrrat e mia,
me dhimbjet e mia
do t´i bllokoj pikat e shiut.

 

Përktheu: Bajram Karabolli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Pse shkruaj?/Genci Gora

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,

Pse shkruaj/Manjola Nasi

Pse shkruani? Revista defekt-teknik ua drejtoi këtë pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë,
Go to Top