Pasdite-Janis Ricos

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Pasdite-Janis Ricos

 

Ajo ujiti lulet.
Dëgjon ujin që pikon
nga ballkoni.
Dërrasat lagen
dhe vjetërsohen.
Pasnesër,
kur të bjerë ballkoni,
ajo do të mbetet në ajër,
e qetë, e bukur,
duke mbajtur në duart e saj,
dy vazo lulesh të mëdha,
mullagat
dhe buzëqeshjen e saj.

Përktheu: Shpendi Shaka

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top