Nxitje-Niels Hav

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Nxitje-Niels Hav

A nuk ju duket një mendim ngacmues
që në disa dekada ne,
dhe e gjithë kjo epokë konfuze
me presidentët e saj me të meta,
debatet e kota
prezantueset e spitullosura të televizionit,
gazetarët mediokër
dhe koret jubilare
do të mbarojnë njëherë e mirë?
Ne do të zhdukemi.
Ata do të zhduken.
Unë do të zhdukem.
Ju do të zhdukeni
Do të zhduket gjithçka.
Urraaa!

Përktheu: Kujtim Morina

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

DËSHTIM-Janis Ricos

DËSHTIM-Janis Ricos Gazeta të vjetra të hedhura në oborr. Përherë të njëjtat.

Një orë- Erich Fried

Një orë- Erich Fried M’u desh një orëpër të korrigjuarnjë poezi që

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top