NJË DITË DUHET TË IKËSH-Guy Goffette

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

NJË DITË DUHET TË IKËSH-Guy Goffette

Një ditë duhet të ikësh dhe s’di më
asgjë se ç’ishte në zanafillë
të zjarrit, as qysh, as përse
papritmas gjërat

zunë të kthehen së prapthi
dhe zjarri u shua, trëndafili u shndërrua
në gjemb, dashuria në tokë të djegur
dhe ç’mbetet me

zhurmën e hapave tanë në vend të zemrës
është pa rëndësi: fjalë mbi letër
që s’thonë më asgjë, në mos po që
u shkruan, lexuan, rilexuan

prej një të verbri që vallëzon në zjarr.

Përktheu: Alket Çani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

DËSHTIM-Janis Ricos

DËSHTIM-Janis Ricos Gazeta të vjetra të hedhura në oborr. Përherë të njëjtat.

Një orë- Erich Fried

Një orë- Erich Fried M’u desh një orëpër të korrigjuarnjë poezi që

Harta-Wislawa Szymborska

Harta-Wislawa Szymborska E sheshtë si tavolina ajo është vendosur mbi të. Asgjë
Go to Top