Lulja e natës-Petraq Risto

in Letërsi/Përkthim/Tharm by

Lulja e natës-Petraq Risto

 

Lulja e natës hapi sytë në mëngjes: u verbova, më tha

S’di si erdha këtu pa i pyetur rrënjët. Unë qesha

Si të gjithë poetët që i pranojnë të pafajshmit.

Mos qesh, më tha, nuk jam gaztor oborri

Dhe dielli s’është mbreti im. Heshta. Nuk qesha.

I fola për lulen e Ekzyperisë, më tha: e njoh,

Madje njoh dhe trëndafilin e kaltër të Parisit

Dhe pse s’ më pëlqejnë laboratorët.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Rishoh-Sueton Zhugri

Rishoh-Sueton Zhugri   I rishoh hapat e tua mbi parmakët e një

Prelud-Nizar Kabbani

Prelud-Nizar Kabbani   Për një grua që s’ka të ngjashme e pagëzuara
Go to Top