E hëna blu-Petraq Risto

in Letërsi/Tharm by

E hëna blu-Petraq Risto

 

Sot e hëna depresive është blu,
Zhgënjimi, gjithashtu…
Ti më gënjeve dje
Sot e provova monedhën fallco
Në sportelet e syve të tu.

 

E hëna depresive sot është blu.

 

Blu është mali përballë detit pa ngjyrë
Sado i pjerrët mali: drejt e rrit çdo dru
Këtu çdo njeri ka çerdhe, jo fytyrë
E hëna depresive qenka blu.

 

Kryqëzimet janë thjesht: lidhëse këpucësh
Në hapat që vrapojnë drej Asgjësë
Unë iki prej teje sado të më lusësh
Në Avenjunë “Ku?”, me rrugët e “Pse?”-së…

 

Nxitoj këtë të hënë s’di se ku
Jam pemë e hutuar, për xhepa kam foletë
Kureshtarët më vijnë rrotull: Mister Blu
Na nxirrni nga xhepat zogjtë dhe rrufetë?

 

Luaj si askush, çdo gjë më duket flu
Botën në çast e kthejë në skenë
Nga xhepat nxjerrë një anije blu
Ca piratë blu anijen ma rrëmbejnë.

 

Sallën e mbaj pezull me dy sytë e tu
Duartrokitjet lozin si pulëbardha
Papritmas shpërthej zjarrin flakëblu
Ca zjarrfikëse blu janë duke ardhur…

 

Më zgjat dorën nën dëborën blu
Vrapojmë në rrugët “Pse?”, në “Ku?” Avenju
E hëna depresive ka kurthe sytë e tu
Mister blu, Mister Blu, Mister Blu…

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Go to Top