Zgjimi i poetit-Martin Camaj

in Letërsi/Tharm by

Zgjimi i poetit-Martin Camaj

 

Ulet balli e prek zemrën e lules
e çelet nji botë e tanë
para tamthave të kunoruem mbi një letër
resh të ngjyeme në diell.
Qelqi n’mermer shkëlqen
para dy lulesh në rremb dhe frytit
dhe nji bërthamë ari mjedis.

Poeti tret në pusin e pafund
të ngjyrave si grunë e si diell.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

MAJA-Jorge Luis Borges

MAJA-Jorge Luis Borges Në atë që lanë të shkruar të gjithë ataqë

Për G-Sueton Zhugri

Poezi për G.-Sueton Zhugri Çfarë paqeje e mbytshme, – the ti, –
Go to Top