Vetmi-Frederik Rreshpja

in Letërsi/Tharm by

Vetmi-Frederik Rreshpja

 

Nga doli kjo vetmi kështu? Më përpara nuk ishte

Tani ngre mure

Dhe mbi to pikon loti i hënës.

 

S’kam për t’i parë më drurët që bëhen shpirtra

As pulëbardhat që vdesin ne horizont

As xhadenë e pikëlluar ku baresin vrasësit e vdekur

As liqenin, as erën e zezë dhe të heshtur të muzgut

Kudo vetmia ka ngritur muret e saj.

 

Nga doli kjo vetmi kështu? Më përpara nuk ishte

S‘kam për ta parë më këtë qytet me kalldrëmet e vjetra

Ngrënë nga patkonjtë e legjendave,

as kështjellën e ngritur mbi sytë e një gruaje,

 

As minaret e holla si klithma,

As të gjallët dhe as të vdekurit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

BOLERO-JULIO COTZÁR

BOLERO-JULIO CORTÁZAR Argjentinë, 1914 – 198 Çfarë kotësie të imagjinosh se mund

Katia-Anita Zela

Anita Zela Emrin e Katias ma tregoi shitësja e panineve në atë

Kancer-Janis Ricos

Kancer-Janis Ricos   Dhe papritmas gjithçka u bë e largët – trajtat,
Go to Top