Tag archive

Visar Zhiti

GJËRAT E VOGLA-Visar Zhiti

GJËRAT E VOGLA-Visar Zhiti Vetëm me një gjethedi të flas për pyllin dhe vetëm një ylltë thotë se s’je vetëm një këpucë e humburtë zgjon rrugë pafund. Ndize një cigarenga paketa e Prometeut. 1972 DRITARET Dritaretjanë britma ime që të braktisetdhoma e errët e vetmisë. Keep Reading

Letërsi/Tharm

TË SHKRUARA NË TOKËN E SHENJTE-Visar Zhiti

KUNDËRUNGJILLI SIPAS JUDËS-Visar Zhiti …dhe Juda tha: unë u ringjalla, deshi Djalli dhe u bë,s’mund të më çonte në parajsë, ku s’ishte as vetë, më shumë në qiell isha unë, i varur në degën e pemës, e këputi me dhëmbë litarin dhe rashë mbi tokë. Ngrihu, tha Djalli, shko dhe përhap gulçet e mia, ja,… Keep Reading

Letërsi/Tharm

POEZIA NË BURG-Visar Zhiti

POEZIA NË BURG-Visar Zhiti MALLKIMI Të gjithë të mos kthehen në shtëpi mbrëmjeve… Të mos kesh copën tënde të mbrëmjes, dhomën tënde të mos kesh, as rrugën, as kthimin. Tmerrësisht njëlloj të jenë ditët, pesë herë rresht e premte, gjithmonë e martë ters, asnjëherë e diel. Të mos kesh më shqetësime të vogla punë lotësh… Keep Reading

Letërsi/Tharm

EPITAF-Visar Zhiti

EPITAF-Visar Zhiti   Ti po vdes dhe brohoretasgjë nuk po thua ti, populli im ! 3- NË LIRINË TJETËR, JASHTË… * * * Kisha shkruar dikur: ku e gjeni ju kohënpër t’u urryer, kur jeta nuk mjafton për dashurinë? Dhe dua të shtoj tani: a mjafton vdekja për të qetësuar dhimbjet e mëdha e mallkimet… Keep Reading

Letërsi/Tharm

JETË-Visar Zhiti

JETË-Visar Zhiti Të kam dashur… Shiun tim, kthesën e rrugës që të largon nga shtëpia, puthjen e parë, t’i kisha dhënë ty. Thashë, të kam dashur! Bregun e detit, abazhurin mbi fjalorët, rebelimet e mia t’i kisha dhënë ty. Të kam dashur, kaq shumë të kam dashur!Spektaklet e reve blu të syve të mi që… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Esé/Letërsi

A MUND TË BËHESH SHKRIMTAR DUKE NDJEKUR KURSE TË KRIJIMIT LETRAR?/Visar Zhiti

Revista defekt-teknik u drejtoi një pyetje disa shkrimtarëve dhe poetëve shqiptarë. A mund të bëhesh shkrimtar duke ndjekur kurse të krijimit letrar? A mund të mësohet shkrimtaria? Disa prej përgjigjeve erdhën menjëherë, të tjera janë duke u shkruar si esé të veçanta; një prej të cilave është kjo që vijon, shkruar nga Visar Zhiti. Visar… Keep Reading

A(rt)ktivizëm

POEZIA NË NEW YORK…Visar Zhiti

Visar Zhiti Mbrëmja e parë e Festivalit Amerikan 2022, me poetë nga shumë vende të botës, do të mbahej në një nga sallat e Konsullatës së Argjentinës dhe që nga hoteli “Europian Stars Wall Street” ne u nisëm në grup në stacionin e metrosë për të mbërritur atje. Takimin e përshendeti Konsullja Gjenerale e Argjentinës… Keep Reading

Biseda/Letërsi

Shqipërinë e shoh pa largësi, vetëm me dashuri dhe dhimbje; me aq qartësi sa lejojnë lotët/Bisedë me shkrimtarin Visar Zhiti

Kjo është një bisedë me shkrimtarin Visar Zhiti. Ai jeton në Çikago, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, por duket sikur shpirtërisht nuk është larguar kurrë nga Shqipëria. Ai thotë se atdheu i shkrimtarit është gjuha e tij, ndërsa i pyetur për lumturinë dhe sesa ndikon ajo në procesin e shkrimit apo në evolucionin social njerëzor,… Keep Reading

Go to Top