Tag archive

Florian Vlashi

Prezantimi i muzikës shqiptare jashtë vendit, një detyrë morale dhe jetësore/Florian Vlashi

Florian Vlashi Në një intervistë të dhënë para disa vitesh në Revistën Muzikore “Mundoclasico” në Spanjë, i kam quajtur instrumentistët e sotëm “trubadurët modernë”. Ashtu si trubadurët që udhëtonin nëpër oborret mbretërore në shekullin XII-XIII për të prezantuar artin e tyre, si dhe të rejat e vendeve nga vinin, edhe instrumentistët sot kanë një lëvizje… Keep Reading

Muzikë

Disa shkrime nga revistat e huaja për violinistin shqiptar Florian Vlashi

25 Vjetori i Grupo Instrumental Siglo XX JEHONA E KONCERTIT GRUPO INSTRUMENTAL SIGLO XX: 25 vite në avangardë Hugo Álvarez Dominguez Është gjithmonë e vështirë të formosh dhe të konsolidosh një grup rreth muzikës bashkëkohore; por OSG-ja ka Grupin Instrumental Siglo XX, i cili është kthyer në një pikë referimi kombëtar. Ai dje festoi 25… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Muzikë

Nga dita e një violinisti/Florian Vlashi

Ndoshta mënyra më e mirë për të ndenjur në Durrës paska qenë ikja prej tij…   Florian Vlashi 07:20. Zgjohem nga një rreze dielli që më bie në sy, e cila hyn fshehurazi ndërmjet dy perdeve me partiturat e Mozartit, pikërisht aty ku është Rrëmbimi nga Saraji. Hap dritaren. Dëgjohet një “korale” zogjsh. Dal në… Keep Reading

A(rt)ktivizëm/Teatër

Rekuiem për Teatrin/Florian Vlashi

Videon e goditjes e kam parë shumë herë, si për të dashur të kap një shenjë para frymës së fundit. Fadroma me pamje dinozauri e godet godinën mu në mes, pikërisht tek germat “Komb…” Florian Vlashi Kafka shkruan se momenti më i rrezikshëm i ditës është zgjimi. Mëngjesin e së dielës 17 Maj, në orën… Keep Reading

Biseda/Muzikë

Nuk i përshtatesh ti shijes së publikut, por i ofron publikut atë që ti mendon se duhet të njohë nga arti i ri/Bisedë me violinistin Florian Vlashi

Bisedë me violinistin Florian Vlashi, mbi muzikën dhe pasione të tjera të tij, si letërsia e piktura. Ai jeton në Spanjë prej 27 vitesh, por di të ruajë një balancë të admirueshme midis dashurisë për Durrësin, qytetin e tij të lindjes, dhe La Coruña, Galicia, qytetin ku tashmë jeton. “Ne muzikantët dimë “të deshifrojmë” duartrokitjen,… Keep Reading

Go to Top