Tag archive

Erlind Sulko

Letërsi/Tharm

Në kërkim të vdekjes së bukur-Erlind Sulko

Në kërkim të vdekjes së bukur-Erlind Sulko   Doktori i tha Krenarit: të ka mbetur edhe një javë jetë.   Ai la tek gota e ujit një letër për djalin e mërguar dhe e braktisi krevatin e spitalit, pa përshëndetur askënd.   Para oborrit të spitalit, infermierët  pinin cigare e bisedonin për rritjen e rrogës.… Keep Reading

Letërsi

Për thelbin e letërsisë-Erlind Sulko

Erlind Sulko Është e çuditshme që mendimi kritik në Europë ka lindur me një vetëmohim të vetvetes. Me mendim kritik dua të them një trajtë mendimi që ka për qëllim të përhershëm kundërshtimin. Kjo trajtë në Europë lindi me Sokratin, pasi ai kudo që shkonte kundërshtonte gjithkënd, edhe vetë e pranoi se e vetmja gjë… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Ardhja e Hyut II-Erlind Sulko

Ardhja e Hyut-Erlind Sulko II Era i rrëzoi qetësisht lulet e qershisë. Trotuaret janë mbushur me petale rozë qytetesh, miqsh dhe dashurish të vdekura. E merr një petal dhe e shtrëngon fort Dhe kujtimet të treten nëpër gishtërinj. Zbrazëtia bëhet më e rënde se qenia, udhëtimet të lodhin. Kudo që shkel, të ndjek, të mbyt… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Ardhja e Hyut-Erlind Sulko

Ardhja e Hyut-Erlind Sulko  I Ky është njeriu. Me një palë gërshërë do të presë botën. E pasi ta ketë ndarë gjithësinë në cifla të vogla letre do ta rindërtojë në një shfaqje  të përkohshme të përjetësisë. Çdo gjë do ta bëjë të tijën.  E çrrënjos çdo gjë për hir të veprës së tij. Edhe… Keep Reading

Tirana Review

Për poezinë e Fatos Arapit (Pjesa e dytë)-Erlind Sulko

Erlind Sulko Në pjesën e parë të këtij shkrimi kushtuar poezisë së Fatos Arapit, u mundova të tregoja se vepra poetike e Fatos Arapit mund të shikohet në tërësi si një udhëtim bashkëbisedimesh me gjithësinë. Veprën poetike të Fatos Arapit e kam ndarë në gjashtë bashkëbisedime kryesore; bashkëbisedimi me dashurinë, bashkëbisedimi me detin, bashkëbisedimi me… Keep Reading

Letërsi

Me poetin Erlind Sulko-Çdo filozofi e parakupton poezinë dhe çdo poezi është farë e një sistemi të ndërlikuar filozofik.

Një njeri i lumtur nuk shpëton dot as veten-Erlind Sulko Arlinda Guma: Ju keni botuar në mënyrë disi të pazakontë një përmbledhje me poezi me titull “Kam etje”. A është një subjekt më vete për t’u shkruar në një libër kjo parodia e sorollatjeve nëpër botues e autorëve të rinj? Di që disa prej krijimeve… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Tek Kopshti i Shelgjeve – W.B. Yeats

Tek Kopshti i Shelgjeve – W.B. Yeats   Aty tek kopshti i shelgjeve unë dashurinë e takova Ajo po kalonte kopshtin e shelgjeve me këmbët e saj të vogla e të bardha si bora Ajo më këshilloi që ta marr dashurinë lehtë, si gjethet që çelin tek pema Por unë, isha i ri dhe i… Keep Reading

Tirana Review

Shënime për Iliadën-Erlind Sulko

Për Veil, çasti i hirësisë shfaqet kur mbreti Priam shkon te çadra e Akilit për t’iu lutur që t’i rikthente trupin e vdekur të djalit të tij. Dhe mes këtij ballafaqimi midis mbretit Priam dhe Akilit, shohim diçka që është krejtësisht e ndryshme nga pjesa tjetër e Iliadës, nga dëshira për hakmarrje, nga dëshira për… Keep Reading

Tirana Review

Për poezinë e Azem Shkrelit-Erlind Sulko

Më mëso vetëm t’i bie Kitares, më mëso të vdes i bukur Azem Shkreli Erlind Sulko Kështu shkruan poeti i madh Azem Shkreli në një nga poezitë e tij më të mrekullueshme. Të vdesësh i bukur është një nga besimet kyçe në veprën poetike të Shkrelit. Ky besim në vdekjen e bukur rishfaqet në disa… Keep Reading

Go to Top