Tag archive

Erlind Sulko - page 2

Shënime kushtuar libërmbledhjes-Erlind Sulko

Me anë të një rastësie kam gjetur botime të para të Hajnrih Bëlit. Një profesor i letërsisë gjermane në Otava vdiq dhe gruaja e tij ia dhuroi librat e tij librarisë afër universitetit. Një ditë rastësisht, duke gërmuar nëpër librat e lënë rrëmujë në katin përdhes të librarisë, shikoj disa libra në gjermanisht. Ishin botime… Keep Reading

Letërsi/Përkthim/Tharm

Sirena – W.B. Yeats

Sirena – W.B. Yeats Një sirenë gjeti një djalë duke notuar, atë e zgjodhi për vete, ngjiti trupin e saj me trupin e tij, qeshi; dhe duke u zhytur poshtë  harroi nën lumturinë e egër se edhe të dashuruarit mbyten. Përktheu: Erlind Sulko Keep Reading

Tirana Review

Për vetminë dhe poezinë e Frederik Rreshpjes-Erlind Sulko

Poezia më shumë se gjithçka tjetër është një shkrim i marrë: një përthyerje e fjalëve, pa i këputur. Po u këputën fjalët, shkrimi bëhet i pakuptueshëm. Dhe poezia qëndron përfshehtësisht mu në mes: as tërësisht e kuptueshme, e as tërësisht e pakuptueshme         Erlind Sulko Të flasësh për vetminë mohon vetminë. Gjuha na… Keep Reading

Go to Top