Stina e bukur-Musa Tullari

in Letërsi/Tharm by

Stina e bukur-Musa Tullari

 

Është ajo, kur
Takojmë të dashurën
Takojmë miq
Dhe ikim në pyllin
Jeshil të errët

Kur lexojmë ‘Anës Swan-it’
‘Albertinën e zhdukur’,
Të Proust-it.
Apo kur në kinemanë
E qytetit, përcjellim
Kumbarën-I.

E bukur është Stina
Kur mbushur sofra
Me carrokët virgjër.
Dhe stinë e bukur është
Kur gjendemi para,
Pikturës së Van Ghog-ut,
“Fluturimi i Korbave mbi grunajë”

Edhe kur endemi,
Rrugicave me kalldrëmë
Të ngushta, Kështjellës së Balshajve
D’Olciniumin ku zbarkoi
I çali Cervantes.

Dhe e bukur është kjo stinë
Kur ende shëndet verë
Përcjellim Aget dhe Muzgjet
Dhe Zotin Diell!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest from Letërsi

Librashitësi-Rozafa Shpuza

Librashitësi-Rozafa Shpuza Kapakë historish të zverdhunastivon përditë n’thembër t’bulevardit, e njajtë me

Maskat-Ezra Pound

Maskat-Ezra Pound Këto përrallat për maskimet e vjetra, a nuk janë Mite
Go to Top