Tag archive

Musa Tullari

Stina e bukur-Musa Tullari

Stina e bukur-Musa Tullari   Është ajo, kur Takojmë të dashurën Takojmë miq Dhe ikim në pyllin Jeshil të errët Kur lexojmë ‘Anës Swan-it’ ‘Albertinën e zhdukur’, Të Proust-it. Apo kur në kinemanë E qytetit, përcjellim Kumbarën-I. E bukur është Stina Kur mbushur sofra Me carrokët virgjër. Dhe stinë e bukur është Kur gjendemi para,… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Ëndrra-Musa Tullari

Ëndrra-Musa Tullari   Kur trupi yt të bëhet Që moti dhè i zi Kur zhdukesh mbi yj Në hiç Këngët e tua edhe atëherë Do ti’ lexojnë të besuarit e tu Si të ishe ende i gjallë mes tyre Në miqësi. Këtë zë të panjohur dëgjoja Në ëndërr si më pëshpërit. Dhe u zgjova. Në… Keep Reading

Letërsi/Tharm

Në varrin e aktorit Istref Begolli-Musa Tullari

Në varrin e aktorit Istref Begolli-Musa Tullari Ngadalë pikë shiu i së dielës Si me lot nga sytë e qiellit Njëriun e dashur vajton në heshtje: Pllaka e mermertë me emrin e tij Dritëson nga pikat e sermta Të cilat here-herë pikojnë nga gjethet E mështeknës , përkulur motërsisht Mbi vetmitarin e madh. Pelegrin nga… Keep Reading

Go to Top